Babeczki Red Velvet







Składniki:

2 1/2 kubki mąki 1/2 szklanki niesłodzonego kakao w proszku 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki soli 1 szklanka masła, zmiękczona 2 szklanki cukru 4 jajka 1 szklanka śmietany 1/2 szklanki mleka 1 butelka (1 uncja) McCormick® Red Food Color 2 łyżeczki McCormick® Pure Vanilla Extract Vanilla Cream Cheese Frosting: 1 (8 uncji) kremowy ser, zmiękczone 1/4 szklanki masła, zmiękczone 2 łyżki śmietany 2 łyżeczki McCormick® Pure Vanilla Extract 1 (16 uncji) cukier


Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Wymieszaj mąkę, kakao w proszku, sodę i sól w średniej misce. Odłożyć na bok.

Ubij masło i cukier w dużej misce mikserem na średniej prędkości 5 minut lub do lekkiego i puszystego. Wbić jajka, jedno po drugim. Wymieszaj ze śmietaną, mlekiem, kolorem żywności i wanilią. Stopniowo bij mieszankę mąki na niskiej prędkości, aż do momentu, gdy się po prostu zmiksuje. Nie przejmuj się. Łyżka włożyć do 30 papierowych miseczek do muffinów, wypełniając każdą filiżankę 2/3.

Piec 20 minut lub aż wykałaczka włożona do ciastek wyjdzie czysta. Schłodzić w garnkach na stojaku z drutu 5 minut. Usuń z patelni; całkowicie ostygnąć. Frost with Vanilla Frosting Cheese Cheese.

Lukier z serem waniliowym: Beat cream cheese, zmiękczony, masło, śmietana i McCormick (R) Pure Vanilla Extract w dużej misce do lekkich i puszystych. Stopniowo bij cukier w słodyczy aż do uzyskania gładkiej konsystencji.